Jacqueline Eenens, coach bij borstkanker

Wie is Jacqueline?

Geboren en getogen in Zuid-Limburg (Kerkrade) kwam ik in naar Leiden voor mijn studie Nederlandse Taal- en Letterkunde. Daarna ben ik werkzaam geweest als directiesecretaresse, managementassistente en officemanager bij grote en kleine bedrijven, advocatenkantoren en zorginstellingen. Ik heb zes jaar gevlogen als stewardess bij KLM, waarmee mijn passie voor reizen is begonnen. Ik ben getrouwd en wij hebben een volwassen zoon en een dochter.

Begaan zijn en graag werken met mensen vormt de rode draad in mijn leven. Met de ervaring van borstkanker in mijn rugzak (2006), ben ik in 2016 na een professionele en gecertificeerde opleiding de richting van zelfstandig gevestigd coach opgegaan. Zo heb ik mijn praktijk Up and Up Coaching opgericht voor begeleiding en ondersteuning voor vrouwen met en na borstkanker. De naam van mijn praktijk is geïnspireerd door het lied ‘Up and Up’ van Coldplay. Want het leven gaat nou eenmaal gepaard met vallen en opstaan. In dit interview vertel ik wat over mijzelf en mijn praktijk.

We're gonna get it, get it together, I know we're gonna get it, get it together, somehow. Up and Up and Up.

Ik maak graag kennis met je

Vakgerichte opleidingen

2016-2017 Bij ICM Opleidingen en Trainingen heb ik de opleiding ‘Coachen als beroep’ met succes afgerond. Dit is een gecertificeerde post HBO opleiding, EQA practitioner niveau, erkend door o.a. de beroepsorganisaties NOBCO en STIR.

2017 Basismodule Excellente Coach bij kanker bij de Academie CRK Coaching Rondom Kanker 

2018 IPSO Basistraining voor Inloophuizen en Psycho-oncologische centra.

2019 Training 'Over rouw gesproken', over omgaan met rouw en verlies

2019 Training 'Angst na kanker', Coen Völker


 

Overige activiteiten en samenwerkingen

Initiatiefnemer Boezemcafé

Het Boezemcafé van de regio Leiden/Duin- en Bollenstreek biedt 4 keer per jaar ruimte aan vrouwen die geraakt zijn door borstkanker. Het pop-up café in Oegstgeest is een plek waar vrouwen op een open en vrije manier met elkaar een gesprek kunnen hebben over borstkanker en de gevolgen daarvan. In het Boezemcafé vind je (h)erkenning en kun je elkaar helpen met raad en soms met daad. Bij de koffie schuift telkens een professional aan op het gebied van borstkankerzorg. Op 25 november a.s. opent het café voor de 10e keer haar deuren. Klik hier voor de Flyer Boezemcafe 2020.

Vrijwilliger Scarabee Inloophuis

Inloophuis Scarabee is een huis waar mensen die zijn geraakt door kanker elkaar ontmoeten. (ex-)Patiënten, hun partner, kinderen, familieleden en naasten zijn welkom voor een praatje, contact, rust, informatie of een activiteit. In het inloophuis werk ik regelmatig als gastvrouw en begeleid ik groepen zoals de ouders van de kinderen van de Scarabee Kids groep.

Samenwerkingen / Netwerk

Ik ben aangesloten bij het Netwerk borstkankerzorgverleners regio Leiden.  Als ondersteuning op een aanvullend gebied nodig is, kan ik vertrouwen op collega's uit een vertrouwd netwerk in de oncologische (neven)zorg in de directe omgeving. Dit geldt ook voor het geval er verdere psychologische ondersteuning nodig mocht zijn.

Coach voor zorgverleners tijdens coronacrisis

Sinds 1-4-2020 ben ik aangesloten bij Sterk in je werk. Dit platform koppelt professionele mentale coaches aan zorgprofessionals die b.v. door de grote druk van hun werk tijdens de coronacrisis een steuntje in de rug kunnen gebruiken van een professionele coach. Ik ben blij op deze manier een steentje te kunnen bijdragen aan het intensieve werk dat in de zorg verricht wordt in de drukke en emotioneel zware tijden tijdens en na de coronacrisis.