"Het waren fijne gesprekken. Vooral de herkenning is fijn. Ik hoefde niet veel uit te leggen, er was begrip, geruststelling en tips voor acceptatie en verwerking. Ik heb er erg veel aan gehad."

Als je wordt geconfronteerd wordt met de diagnose borstkanker, ontvang je in korte tijd veel belangrijke informatie van je arts(en) en gespecialiseerde verpleegkundigen over onder andere het behandeltraject en de gevolgen daarvan voor jou. Dit kan overweldigend zijn. Daarbij wordt ook nog van je verwacht dat je op korte termijn belangrijke keuzes maakt.

Medische zaken bespreek je vanzelfsprekend in het ziekenhuis. Ik kan je begeleiden bij het behouden van de regie tijdens je behandeling en/of bij het bepalen van keuzes ten aanzien van b.v. second opinion, anti-hormoonkuur of borstreconstructie.

Gesprekken

De begeleiding of het coachtraject stemmen wij samen af op jouw persoonlijke vragen, het is altijd maatwerk. Het aantal gesprekken dat nodig is hangt per persoon af van de behoefte. In het algemeen kun je uitgaan van 3-6 gesprekken van 1,5 uur. Tussen de gesprekken door is er ook altijd ruimte voor contact per whatsapp, email of telefoon. Ik werk vanuit mijn praktijk of bij de cliënten thuis als dat beter uitkomt.

Diagnose borstkanker

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 17.000 vrouwen met de diagnose borstkanker geconfronteerd. Het is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Inmiddels is het overlevingspercentage van vrouwen met borstkanker gestegen naar ongeveer 80%. Dit betekent ook dat er steeds meer vrouwen tegen de late gevolgen van borstkanker aanlopen, zoals angst, vermoeidheid, cognitieve klachten, zenuwpijn, lymfoedeem, slaapproblemen, (vervroegde) overgangsklachten.

Coaching/begeleiding

Steeds vaker is in het nieuws dat er meer aandacht nodig is voor de psychische/ psychosociale begeleiding van mensen na de diagnose kanker, zowel tijdens als na het behandeltraject. Wanneer iedereen om je heen denkt dat het klaar is, maar voor jou is het helemaal niet 'klaar', jij begint net met opbouwen. Laagdrempelige en persoonlijke één op één begeleiding kan heel waardevol zijn bij het omgaan met de diagnose en de (late) gevolgen ervan. Dit kan zelfs na jaren nog een rol spelen.