In juni hebben we een heerlijke vakantie beleefd in Kroatië, waar we een prachtige rondreis hebben gemaakt. Zo hebben we ook een lange wandeling door het natuurgebied van de beroemde Plitvice Meren gemaakt. Hiervoor sliepen we twee nachten in een eenvoudig guesthouse. De eigenaar verhuurde een aantal kamers en woonde zelf in het souterrain. Eenvoudig, maar perfect gelegen en het was er brandschoon. De eigenaar kwam wat stuurs over en ik had al snel mijn mening over hem klaar: “Zo, die heeft er ook geen zin in!” We zagen hem gedurende ons verblijf niet meer.
De wandeling was prachtig, ons verblijf prima en bij het afscheid had de eigenaar nog een verrassing voor ons in petto. Hij bleek opeens heel spraakzaam, beleefd en aardig te zijn en gaf ons een zelfgemaakt klein afscheidscadeautje. Een zelf geknutseld stukje hout met wat steentjes, een hartje en de tekst:
Above all things Love ❤️
Ik werd hierdoor geraakt, want hoe waar is deze tekst en hoezeer had ik mij vergist! Hij wilde zijn gasten nog een mooie boodschap meegeven.
Stille wateren hebben diepe gronden… net als de prachtige meren in Plitvice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.